januari 2023

Dit is waarom bloggen werkt

image description
Matthias van Asperen
Terug

Het maken van blogs is een van de beste manieren om waarde toe te voegen aan jouw website en jouw online aanwezigheid te verbeteren. In deze blog geven we drie redenen waarom dit zo is.

1: Bloggen als online marketing tool

Bloggen is een ideale online marketing tool. Onze SEO specialisten gebruiken bloggen om drie verschillende redenen. Door te bloggen kun je in contact komen met een nieuw publiek, meer bezoekers op jouw website krijgen (wat leidt tot meer conversies), en relaties met (potentiële) klanten opbouwen. Maar hoe?

• Kom in contact met een nieuw publiek
Door informatieve blogs te schrijven waarbij je waardevolle kennis deelt over jouw specialisme, zullen mensen met interesse in jouw vakgebied jouw blog interessant vinden en je willen volgen.

• Meer bezoekers op jouw website
Blogs helpen om meer bezoekers naar jouw website te genereren. Hoe? Door relevante blogs te schrijven waarin je de juiste zoekwoorden verwerkt, wordt jouw website voor jouw doelgroep zichtbaar op Google. Deze zal dan interesse hebben om jouw blog te gaan volgen. Ook kan de doelgroep de blogs delen via sociale media, waardoor de zichtbaarheid van de blogs verder wordt vergroot.

• Relaties opbouwen met (potentiële) klanten
Door regelmatig blogs te plaatsen die jouw (potentiële) klanten interessant vinden, kun je een relatie met ze opbouwen. Zo kunnen ze een reactie plaatsen op jouw blog, waardoor je met ze in gesprek kunt gaan of nemen ze persoonlijk contact met je op als ze meer willen weten over het onderwerp van de blog.

2: Blogs positioneren je als expert in jouw vakgebied

• Bloggen over jouw vakgebied zorgt ervoor dat mensen jou zien als een echte expert. Hierdoor krijgen ze meer vertrouwen in jouw bedrijf en zijn ze sneller bereid een product of dienst bij jou af te nemen.

• Bloggen helpt bij het creëren van een online aanhang en kan leiden tot een trouwe klantenkring.

• Bloggen bouwt jouw reputatie en autoriteit op in de ogen van mensen die het internet gebruiken voor onderzoek.

3: Bloggen helpt bij het vindbaar worden in zoekmachines

Na een grondig zoekwoordenonderzoek, kun je door gebruik te maken van de juiste zoekwoorden in jouw teksten hoger scoren in Google. Wij kunnen je daarbij helpen. Als SEO optimalisatie bureau is dit een belangrijk onderdeel van onze werkzaamheden. De juiste zoekwoorden optimaliseren op de juiste pagina is heel belangrijk. Zo positioneer je jouw bedrijf nog sterker in de zoekresultaten ten opzichte van de concurrentie.

Conclusie

Bloggen heeft veel voordelen voor websites. Je komt in contact met een nieuw publiek, krijgt meer bezoekers op jouw website en bouwt relaties op met (potentiële) klanten. Gebruik de juiste zoekwoorden in jouw blogs om hoger te scoren in de zoekresultaten en bedenk: Content is koning! Wanneer jouw teksten waardevol zijn, worden ze sneller gedeeld, en krijg je een groter bereik.

Hulp nodig bij het bereiken van jouw doelgroep door middel van Google optimalisatie, of direct jouw SEO uitbesteden? Neem contact met ons op.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor