Wij gebruiken cookies voor marketingdoeleinden en profilering.
SEO Optimalisatie - voorjaarsschoonmaak met Search Engine Optimisation
Terug
Grondige schoonmaak met SEO website optimalisatie
Het officiële voorjaar is van eind maart tot eind juni, dus is het nog net op tijd voor de SEO voorjaarsschoonmaak. Daarom dit stappenplan naar een fris, fruitig en opgeruimde website. Als je dat deze maand nog op laat pakken, ben je klaar voor een hete zomer door seo optimalisatie.
1. Ruim alle duplicate rommel op
Leef je in in de robot van Google die twee keer precies hetzelfde verhaal aantreft, maar dan op een andere website. En als robot ben je eropuit om te zorgen dat mensen waardevolle resultaten aantreffen in Google. Dus is het heel simpel: twee keer hetzelfde in de top van Google voegt niets toe. Dus je moet kiezen en één website zal verliezen in SEO.
Het is bij SEO optimalisatie dus van groot belang dat je streng bent op dubbele inhoud die zowel bij jou, alsook bij een ander op de website staat. De tool die je kunt gebruiken om dit te controleren: Copyscape. Je plakt er simpelweg een URL in en je krijgt te zien of de content (gedeeltelijk) ook voorkomen op andere websites. Bij een premium account kun je de complete website bekijk en laten controleren en krijg je meer dan de top 10 resultaten.
2. Stof je resultaten in Google af
Je ziet dat er bij de search engine optimalisatie steeds meer wordt geëxperimenteerd met verrijkte zoekresultaten met bijvoorbeeld prijzen, voorraadstatus, veelgestelde vragen, de auteur en dergelijke. Google vindt het heel fijn als je zoveel mogelijk data in de websitecode al kwantificeert. En we spreken uit ervaring als we zeggen dat het geweldig is als je de eerste in een branche bent die de resultaten uit heeft gebreid: het levert flink meer aandacht en bezoekers op.
Je kunt bij de SEO website optimalisatie de zoekresultaten uitbreiden met slimme informatie rondom artikelen, boeken, COVID-19 meldingen, vacatures, locaties, evenementen, reviews, video’s, software, cursussen, etc. Je vindt de actuele lijst, inclusief stappenplannen bij Google Search Central.
3. Haal de bezem door je landing pages
Landing pages voor je SEO website optimalisatie…. Overgewaardeerd! Reden: meestal betekent het dat je een pagina maakt die vooral voor Google is (lees: nauwelijks voor je bezoeker) en daarmee niet intuïtief en gebruiksvriendelijk is. Vaak te herkennen aan het feit dat ze onderaan de website in een rijtje worden opgesomd, omdat ze nergens thuishoren en dan maar laag op de pagina belanden. Daarbij overladen met spammy trefwoorden en het niveau is niet veel hoger dan een prins die via de mail aangeeft dat je een enorme erfenis krijgt als je eerst even een klein bedrag naar hem overmaakt.
Kortom: kijk bij je SEO website optimalisatie eens goed naar pagina’s die je alleen maar hebt gemaakt voor scoren in Google (bijvoorbeeld linkbuilding) en kijk eens wat ze voor je opleveren. Als ze succesvol zijn: zorg dat ze een logische plek in je normale websitestructuur krijgen en als het niet werkt: ruim ze op!
4. Fris je call to actions op met SEO optimalisatie
Toen we bezoekers nog aapjes mochten noemen, noemden we call to actions ‘bananen’. De opdracht bij search engine optimalisatie was dan: zorg dat aapjes via Google op de website bananen vinden en je organisatie zal floreren! En inderdaad, soms zijn call to actions geel en krom, omdat het simpelweg op moet vallen tussen alle content en grafisch elementen.
Maar, op het moment dat we dit schrijven staat er op onze homepage dat er een nieuwe whitepaper is met tussen haakjes: juli 2020. Kortom: bijna een jaar oud. Tijd dus voor de SEO optimalisatie voorjaarsschoonmaak in Nederland.
Als je dan toch met je call to actions bezig bent, zorg voor een opvallende knopkleur met veel ruimte rondom de tekst, zorg bij zoekmachine optimaliseren dat de woorden die je gebruikt ook echt in beweging zetten, combineer knoppen met de voordelen als je erop klikt en doe regelmatig A/B testen met Google Optimize.
Zoekmachine optimalisatie uitbesteden? Spar met een van onze collega's, we helpen je graag verder!
FAQ
-
Search Engine Optimization betekenis?
Search Engine optimization staat in het Nederlands voor zoekmachine optimalisatie. Hierbij wordt er naar allerlei aspecten aan de voor- en aan de achterzijde gekeken om te zien of er verbeter punten zijn. Met als hoofddoel om bovenaan in een zoekmachine te komen te staan. Het liefst in Google. Dit kan gaan om het optimaliseren van bestaande teksten, maar ook het schrijven van nieuwe teksten. Deze teksten zijn dan gebaseerd op een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Maar het kan ook gaan om de techniek achter een website. Of het regelen van diverse kwalitatieve backlinks om de autoriteit van je website op te krikken. Wij als SEO adviesbureau helpen je hier graag mee en nog veel meer!
-
Wat kost seo optimalisatie
SEO is een project dat je aangaat voor de lange termijn. Het gaat hier namelijk niet om het behalen van quick wins. Dit is namelijk onmogelijk. Dus een exact kostenplaatje, kunnen we je helaas niet zeggen. Inmiddels heeft upMention om en nabij 20 jaar aan ervaring weten op te bouwen op het gebied van SEO. In al deze jaren hebben we wél een patroon ontdekt bij het gros van onze klanten. Een patroon dat neerkomt op het budget, de looptijd van een project en de uiteindelijke harde cijfers vanuit Google Analytics. Uit dit patroon hebben wij als SEO adviesbureau besloten om niet elk project dat aankomt vliegen klakkeloos aan te nemen. We hebben namelijk gezien dat het niet zinvol is wanneer we een project aannemen dat voor minder dan 24 uur aan werk bij ons neerlegt per maand. De cijfers die hieruit komen wegen gewoon weg niet op tegen de kosten en de moeite die er in worden gestoken. Het komt er op neer dat jij minimaal een budget van 2.5K per maand aan SEO te besteden hebt om met ons de samenwerking aan te gaan. Oftewel, minimaal 24 uur aan werk.