juni 2021

SEO Optimalisatie - voorjaarsschoonmaak met Search Engine Optimisation

Terug
seo website optimalisatie

Grondige schoonmaak met SEO website optimalisatie

Het officiële voorjaar is van eind maart tot eind juni, dus is het nog net op tijd voor de SEO voorjaarsschoonmaak. Daarom dit stappenplan naar een fris, fruitig en opgeruimde website. Als je dat deze maand nog op laat pakken, ben je klaar voor een hete zomer door seo optimalisatie.

1. Ruim alle duplicate rommel op

Leef je in in de robot van Google die twee keer precies hetzelfde verhaal aantreft, maar dan op een andere website. En als robot ben je eropuit om te zorgen dat mensen waardevolle resultaten aantreffen in Google. Dus is het heel simpel: twee keer hetzelfde in de top van Google voegt niets toe. Dus je moet kiezen en één website zal verliezen in SEO.

Het is bij SEO optimalisatie dus van groot belang dat je streng bent op dubbele inhoud die zowel bij jou, alsook bij een ander op de website staat. De tool die je kunt gebruiken om dit te controleren: Copyscape. Je plakt er simpelweg een URL in en je krijgt te zien of de content (gedeeltelijk) ook voorkomen op andere websites. Bij een premium account kun je de complete website bekijk en laten controleren en krijg je meer dan de top 10 resultaten.

2. Stof je resultaten in Google af

Je ziet dat er bij de search engine optimalisatie steeds meer wordt geëxperimenteerd met verrijkte zoekresultaten met bijvoorbeeld prijzen, voorraadstatus, veelgestelde vragen, de auteur en dergelijke. Google vindt het heel fijn als je zoveel mogelijk data in de websitecode al kwantificeert. En we spreken uit ervaring als we zeggen dat het geweldig is als je de eerste in een branche bent die de resultaten uit heeft gebreid: het levert flink meer aandacht en bezoekers op.

Je kunt bij de SEO website optimalisatie de zoekresultaten uitbreiden met slimme informatie rondom artikelen, boeken, COVID-19 meldingen, vacatures, locaties, evenementen, reviews, video’s, software, cursussen, etc. Je vindt de actuele lijst, inclusief stappenplannen bij Google Search Central.

3. Haal de bezem door je landing pages

Landing pages voor je SEO website optimalisatie…. Overgewaardeerd! Reden: meestal betekent het dat je een pagina maakt die vooral voor Google is (lees: nauwelijks voor je bezoeker) en daarmee niet intuïtief en gebruiksvriendelijk is. Vaak te herkennen aan het feit dat ze onderaan de website in een rijtje worden opgesomd, omdat ze nergens thuishoren en dan maar laag op de pagina belanden. Daarbij overladen met spammy trefwoorden en het niveau is niet veel hoger dan een prins die via de mail aangeeft dat je een enorme erfenis krijgt als je eerst even een klein bedrag naar hem overmaakt.

Kortom: kijk bij je SEO website optimalisatie eens goed naar pagina’s die je alleen maar hebt gemaakt voor scoren in Google (bijvoorbeeld linkbuilding) en kijk eens wat ze voor je opleveren. Als ze succesvol zijn: zorg dat ze een logische plek in je normale websitestructuur krijgen en als het niet werkt: ruim ze op!

4. Fris je call to actions op met SEO optimalisatie

Toen we bezoekers nog aapjes mochten noemen, noemden we call to actions ‘bananen’. De opdracht bij search engine optimalisatie was dan: zorg dat aapjes via Google op de website bananen vinden en je organisatie zal floreren! En inderdaad, soms zijn call to actions geel en krom, omdat het simpelweg op moet vallen tussen alle content en grafisch elementen.

Maar, op het moment dat we dit schrijven staat er op onze homepage dat er een nieuwe whitepaper is met tussen haakjes: juli 2020. Kortom: bijna een jaar oud. Tijd dus voor de SEO optimalisatie voorjaarsschoonmaak in Nederland.

Als je dan toch met je call to actions bezig bent, zorg voor een opvallende knopkleur met veel ruimte rondom de tekst, zorg bij zoekmachine optimaliseren dat de woorden die je gebruikt ook echt in beweging zetten, combineer knoppen met de voordelen als je erop klikt en doe regelmatig A/B testen met Google Optimize.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden? Spar met een van onze collega's, we helpen je graag verder!

FAQ

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor